Welkom leesmevoor lezer!

Registreer jezelf (Ontdek de voordelen)  |   Wachtwoord vergeten?

OVER Ronald van Raaphorst

Als freelance software ontwikkelaar die één dag in de week thuis op de kinderen past kan ik het niet laten om toch af en toe te kijken wat er op internet leeft. Het kleine meisje dat daar rondliep wilde natuurlijk ook doen 'wat papa doet' en liep vrolijk op de knopjes van de laptop te duwen. Begin 2008 was kwalitatief goede en geschikte kindercontent nog niet zo gemakkelijk te vinden. Of je moest kunnen lezen, of je moest tussen de reclame-banners doorklikken. Maar samen boekjes lezen, dat wilde ze wel. Steeds opnieuw. En nog een keer en nog een keer... Combineer dat met programmeer ervaring en het plan voor Leesmevoor.nl was geboren. Ik ben trots op wat we hebben bereikt, en dankbaar dat ik met al deze leuke mensen mag samenwerken. Het is geweldig om 's morgens weer een nieuw verhaal in de mail te ontdekken, of om op constructieve wijze een verhaal te verbeteren. En al doende leer je hoe belangrijk voorlezen is. Voorlezen legt de basis voor het kunnen praten, lezen en dus voor één van de belangrijkste communicatiemiddelen die kinderen (en mensen) hun hele leven nodig hebben. Het wordt dan ook een beetje een missie om het voorlezen onder de aandacht te brengen. Kijk maar eens op ons blog welke effecten voorlezen allemaal heeft en hoe belangrijk het is. En als je weet dat je kind het heerlijk vindt om samen te lezen, èn het is goed voor de ontwikkeling, waarom zou je het dan niet doen?

Mijn website www.leesmevoor.nl

Hyves leesmevoor.hyves.nl

Facebook fb.com/leesmevoor

Twitter twitter.com/leesmevoor

VERHALEN VAN RONALD VAN RAAPHORST

Voorlezen: voorleesverhaal Schaapjes tellen uit de serie Daan

Daan:
Schaapjes tellen

45.304 keer gelezen

Het is bedtijd. Daan ligt in bed maar hij kan nog niet slapen. Beer weet er wel iets op.

Auteur: Ronald van Raaphorst
Illustrator: Magda van Tilburg
Verteld door: Patrick Holtkamp

Voorlezen: voorleesverhaal Skiepkes telle uit de serie Daan

Daan:
Skiepkes telle

763 keer gelezen

Het is bedtijd. Daan ligt in bed maar hij kan nog niet slapen. Beer weet er wel iets op.
Dit is de Friese versie.

Auteur: Ronald van Raaphorst
Illustrator: Magda van Tilburg
Verteld door: Tamara Schoppert
Vertaling: Tsjebbe Hettinga

Voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Met voorlezen stimuleer je de taalontwikkeling en de fantastie van je kind.
Deze digitale prentenboeken helpen om het voorlezen nog leuker te maken. Stel tussen- door bijvoorbeeld vragen als "Is Beertje daar?" en "Waar is de ...". Kinderen vinden het prachtig!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle nieuwe verhalen.